Over Ons


Welkom bij wielerclub De Leste Coll

Wielerclub DLC heeft zijn thuisbasis in Balen. We zijn een wielertoeristenclub die minimaal twee maal per week enkele clubritten organiseert.  We hebben een damesploeg (D-ploeg) en drie gemengde ploegen (A, B en C-ploeg).  De meest getrainde fietsers rijden bij de A-ploeg … de gelegenheidsfietsers rijden bij de C-ploeg.

Ons seizoen loopt heel het jaar door maar de officiële aftrap is steeds de eerste zondag van maart. Clubritten vertrekken steeds op het Sint-Andriesplein (achter de parochiezaal van Balen) onder leiding van een wegkapitein.  

Op zaterdagen rijden we tussen 1 maart en 15 september ongeveer 80 km en op zondagen tussen de 80 en 150km (afhankelijk van de ploeg waarmee je rijdt).

In de winterperiode wordt er ook gefietst, dan spreken de leden onderling af, via onze Whats'App groep.

De Leste Coll is meer dan een gewone fietsclub alleen. Jaarlijks organiseren we een ledenvergadering, openingsreceptie, familie-BBQ en Aprés-velo feest. Ook trekken we jaarlijks in het voorjaar naar het buitenland op een clubweekend en rijden we in augustus mee in de 12u van Zolder.

Afhankelijk van de kalender rijden we verder ook elk jaar een aantal VWB-ritten maar ook naar de Ardennen klassiekers zoals Tilff Bastogne Tilff en de Waalse Pijl sturen we vaak een delegatie. In het voorjaar en de zomer worden er door onze leden langere vakanties gepland zoals naar Frankrijk, Spanje of Italie.

Ben je op zoek naar sportieve benen of heb je ze al en zoek je nog een club om ze te delen met anderen? Neem contact op via delestecoll2490@gmail.com. Nieuwe leden zijn welkom!

© Copyright 2021 All Rights Reserved | Website By Jeff Vaes